Koning Willem-Alexander aanwezig bij heropening Mauritshuis
Koning Willem-Alexander was vrijdagavond aanwezig bij de heropening van het Mauritshuis in Den Haag.
Het museum aan de Hofvijver is de afgelopen twee jaar volledig gerenoveerd en uitgebreid. Door de verbouwing is de hoofdingang van het museum weer naar het voorplein verplaatst. Een ondergrondse foyer verbindt het oude gebouw met een nieuw pand aan de overzijde van de straat. In dit nieuwe gedeelte bevinden zich de tentoonstellingsruimte, het museumcafé, de museumwinkel, een educatieve werkplaats en een bibliotheek.
Prinses Margriet bij End of Season Introdans
Prinses Margriet woonde vanavond in Schouwburg Arnhem de voorstelling END OF SEASON bij van modern balletgezelschap Introdans.
Na het dansseizoen sluit het balletgezelschap het dansseizoen traditiegetrouw af met een parade van balletten: de hoogtepunten uit het repertoire van Introdans.
Op het programma stonden onder meer het No Longer Silent van Robert Battle dat voor deze gelegenheid live werd begeleid door Het Gelders Orkest onder leiding van chef-dirigent Antonello Manacorda. Eveneens te zien waren balletten van Mauro de Candia, Marco Goecke, Ján Ševčík en Mattia Russo/Diego Tortelli. Van Introdans' medeoprichter en algemeen directeur Ton Wiggers werd het oorspronkelijke duet Het Debat tijdens deze voorstelling gedanst door 26 dansers. Alle balletten werden tijdens de voorstelling gedanst in zwarte kostuums.
Koning Willem-Alexander bezoekt Veteranendag
Koning Willem-Alexander heeft vandaag het jaarlijkse defilé afgenomen tijdens de Veteranendag in Den Haag.
De Nederlandse Veteranendag vormt een eerbetoon aan oud-strijders uit de Tweede Wereldoorlog tot aan militairen die zijn ingezet bij hedendaagse vredesmissies.
Na de medaille-uitreiking op het Binnenhof nam koning Willem-Alexander het defilé af. Tijdens een wandeling door Den Haag passeerde de koning al saluerend alle aanwezige veteranen.
Prinses Beatrix bij jubileumviering Nederlands Bijbelgenootschap
Prinses Beatrix woonde vandaag de viering van het 200-jarig bestaan van het Nederlands Bijbelgenootschap in Utrecht bij.
Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) werd op 29 juni 1814 opgericht om ervoor te zorgen dat mensen over een bijbel konden beschikken in hun eigen taal. Anno 2014 is dat nog steeds de kern van het wereldwijde werk van het NBG. Het ontdekken en beleven van de Bijbel staat hierbij centraal.
Het NBG viert zijn jubileum met een 'Bijbelfestival' in DeFabrique in Utrecht. Thema van het festival is 'Deel het verhaal'.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten