De vakantie zit erop. Koning Willem-Alexander was vandaag één van de aanwezigen bij de 70e herdenking van de capitulatie van Japan op 15 augustus 1945.
Door de capitulatie van Japan kwam zeventig jaar geleden een einde aan de Tweede Wereldoorlog in Zuidoost-Azië en daarmee voor het gehele Koninkrijk der Nederlanden. De Stichting Herdenking 15 Augustus 1945 organiseert jaarlijks deze herdenking voor alle burger- en militaire slachtoffers uit voormalig Nederlands-Indië, dat tijdens de Tweede Wereldoorlog door Japan werd bezet. De herdenking vond plaats bij het Indisch Monument in Den Haag, waar Koning Willem-Alexander de eerste krans legde. Eens in de vijf jaar kan de stichting rekenen op Koninklijke aanwezigheid.
Nadat alle kransen gelegd waren, de minister-president had gesproken en er muziek was gespeeld door de Residentie Bach Ensembles en de Koninklijke Militaire Kapel 'Johan Willem Friso', vloog het historisch vliegtuig de Catalina over de herdenkingsplaats. Ter afsluiting van de ceremonie opende de Koning het defilé door langs het Monument te lopen. Na afloop sprak hij samen met de minister-president met vertegenwoordigers van de Indische gemeenschap in Nederland.
Kleding
Koning Willem-Alexander droeg onder zijn donkerblauwe pak een wit overhemd met donkerblauwe stropdas en grijze stippen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten