Vervolgens sprak Koningin Máxima met diverse jongeren en betrokkenen over de goede voorbeelden die online te vinden zijn ter ondersteuning van de mentale gezondheid van jongeren. Ook sprak zij over de rol en verantwoordelijkheid van platforms om de mentale gezondheid van jongeren te bevorderen en ging zij in gesprek over de bijdrage die influencers kunnen leveren in het doorbreken van taboes rondom mentale gezondheid. Een vertegenwoordiger van T-Mobile toonde een zwarte doos, waar hij zijn mobiele telefoon zorgvuldig in opborg. Volgens hem is bewezen dat het goed opbergen van je telefoon ervoor zorgt dat je mentaal 'meer afscheid' neemt. Máxima grapte vervolgens dat dit haar wel een goed kerstcadeau leek.
De koningin vertelde begin dit jaar in een interactieve denksessie over sociale media en de mentale gezondheid van jongeren dat zij betrokken is bij wat haar dochters doen op sociale media. Tijdens de denksessie werd bijvoorbeeld gesproken over hoe ouders om kunnen gaan met wat hun kinderen online meemaken. Daarop vertelde de koningin dat ze haar dochters volgt op Instagram en goed in de gaten houdt wat zij hierop delen. Plaatsen Amalia, Alexia of Ariane iets waar zij haar twijfels bij heeft, dan spreekt ze hen daarop aan.
Aansluitend overhandigde Koningin Máxima het eerste exemplaar van de MIND Us hulproute voor influencers. Deze kaart kunnen influencers gebruiken voor het doorverwijzen van volgers die bij hen aankloppen met mentale problemen. Aan de hand van het type probleem en de leeftijd van de jongere kan een influencer zo gericht adviseren waar deze jongere op laagdrempelige wijze extra hulp kan vinden.
Heel erg fijn, dat zij hier aandacht aan besteed, want dat is wel nodig
BeantwoordenVerwijderen