De Nederlandse familie De Bourbon de Parme maakt onderdeel uit van het huis Bourbon dat een van de oude en meest vertakte vorstenhuizen van Europa is. Takken regeerden in Frankrijk en verschillende gebieden in het huidige Italië, en het huis regeert nog steeds in Spanje. Door sommigen wordt het hoofd van de Parmezaanse tak wel aangeduid als (titulair) hertog van Parma; in 1859 sprak de bevolking van Parma zich uit voor aansluiting bij het Koninkrijk Sardinië en hield Parma als soeverein vorstendom op te bestaan. Een aantal maal per jaar woont de Parmezaanse tak van de familie echter officiële bijeenkomsten bij te Parma. De familie deelt ook nog Parmezaanse (ridder)ordes uit. In Spanje zien de Carlisten het hoofd van de Parmezaanse tak als koning van Spanje. In Frankrijk eert een kleine stroming van legitimisten hem, vanwege de unieke afstamming in mannelijke lijn van Lodewijk XIV, als koning. In Nederland wordt deze familie vooral gezien als het gezin van prinses Irene en sinds 1996 maken ze dus ook deel uit van de Nederlandse adel; de buitenlandse aanspraken met bijbehorende titels zoals op die van Parma en Spanje worden in Nederland niet erkend.
De eerste (heilige) communie is in de Rooms-Katholieke Kerk de feestelijke gelegenheid dat iemand voor het eerst nadert tot de eucharistie. De eerste communie maakt deel uit van de initiatiesacramenten (doopsel, eucharistie en vormsel) en dient voorafgegaan te worden van de eerste biecht.
De oudere zussen van de prins, Luisa Irene en Cecilia Maria, deden een jaar geleden al communie.
Bij de plechtigheid vandaag waren naast Koning Willem-Alexander ook Prinses Beatrix aanwezig, verder was het voltallige gezin van Prinses Irene aanwezig mét kinderen. Ook Tjalling ten Cate, inmiddels gescheiden van Prinses Margarita, was erbij.
Dat hij zijn communie deed had ik al meegekregen, maar nog geen foto's van gezien erg mooi. Dank je dat je deze hebt geplaatst.
BeantwoordenVerwijderen