Hoedenspelden zetten de hoed doorgaans vast in het haar, maar nu moest Máxima – terwijl ze de burgemeester een hand gaf – snel met haar andere hand haar hoed opvangen.
De stichting Taal aan Zee biedt Nederlandse les aan anderstalige vrouwen, vluchtelingen en asielzoekers. Dit jaar bestaat Taal aan Zee tien jaar. Ruim 330 vrijwilligers verzorgen educatieve activiteiten voor ongeveer 1400 cursisten per jaar. Taal aan Zee geeft lessen op hun centrale locatie, maar ook bij kwetsbare anderstaligen aan huis of in de buurt op scholen en in buurthuizen. Daarnaast heeft Taal aan Zee een samenwerking met Bibliotheek Den Haag onder het project ‘Taal in de bibliotheek’ en gaan taalmaatjes samen op pad. Taalles versterkt de zelfredzaamheid en maakt de drempel om mee te doen in de samenleving lager.
Koningin Máxima woonde diverse educatieve activiteiten van Taal aan Zee bij zoals een les lezen en een les voor visueel beperkte anderstaligen. Ook leerde zij meer over de taalmaatjes en kreeg zij uitleg over het project ‘Taal in de bibliotheek’. Aansluitend sprak Koningin Máxima met taalcoaches en (oud-)cursisten van Taal aan Zee over wat de taallessen hen hebben gebracht. Het bezoek werd afgesloten met de ondertekening van een samenwerking tussen Taal aan Zee en Gymnasium Haganum. Gymnasium Haganum organiseert voor leerlingen activiteiten in het kader van burgerschap en Taal aan Zee is daarbij een van de partners. Doel is om leerlingen vroegtijdig kennis te laten maken met vrijwilligerswerk. Daarom sloten tijdens het bezoek van Koningin Máxima ook leerlingen van het Haganum aan bij de educatieve activiteiten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten