Koning Willem-Alexander bij herdenking tien jaar MH17 | De Oranjes

woensdag 17 juli 2024

Koning Willem-Alexander bij herdenking tien jaar MH17

Koning Willem-Alexander en premier Dick Schoof waren vandaag bij de herdenking van de slachtoffers van de vliegramp met vlucht MH17. De herdenking is bij het Nationaal Monument in Park Vijfhuizen bij Schiphol. Het is precies tien jaar geleden dat de ramp met een toestel van Malaysian Airlines zich voltrok.
Zo’n 1500 mensen woonden de herdenking bij: nabestaanden van de slachtoffers, diverse Nederlandse bewindspersonen en vertegenwoordigers vanuit onder meer Maleisië, Australië, het Verenigd Koninkrijk, België en Oekraïne. Uit de eerste vier landen zaten er ook mensen in het vliegtuig, onder wie de Maleisische bemanning. De plechtigheid werd muzikaal ondersteund door het Radio Filharmonisch Orkest. Tijdens de herdenking, die rond 14.00 uur begon, werden de namen van de 298 slachtoffers voorgelezen. Ook werd twee minuten stilte gehouden. Het Nationaal Monument MH17, waarbij de dienst werd gehouden, werd geopend in 2017, precies drie jaar na de vliegramp. Op het terrein werd voor elk slachtoffer een boom geplant. Na het defilé spraken de koning en de premier met nabestaanden en betrokkenen.

1 opmerking:

  1. Een prachtige herdenking, gekeken vanaf de bank. En heel. Mooi dat Mark Rutte erbij was en apart even in het zonnetje werd gezet, geweldig. Hij heeft tenslotte het hele gebeuren van dichtbij meegemaakt.

    BeantwoordenVerwijderen