Koning Willem-Alexander: "Die medailles komen echt wel!" | De Oranjes

maandag 29 juli 2024

Koning Willem-Alexander: "Die medailles komen echt wel!"

Het was weer een volle dag voor koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en hun dochters op de Olympische Spelen. Zo brachten ze maandag in de vroege ochtend een bezoek aan de Nederlandse volleybalsters, die uiteindelijk in een thriller met 2-3 in sets van Turkije verloren. "Een ongelooflijke spannende volleybalwedstrijd", beaamt de koning. "Nederland stond met 2-0 voor in sets, net vergeten te winnen."
Embed from Getty Images
Vervolgens genoot het koninklijk paar in de middag van het olympisch tennis. "Ook een prachtige omgeving, Roland Garros", vervolgt koning Willem-Alexander. "Een klassieke tennisomgeving. Een mooie sfeer overal." Na een onsuccesvolle ochtend, zien koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia Nederland maar liefst twee keer winnen. Alexia woont de wedstrijden niet bij. Het drietal zit eerst op de tribune bij het waterpolo waar Nederland met 15-11 wint van China. In de avond zitten ze bij de hockeydames die na een achterstand met 1-2 winnen van Duitsland.
Dat Nederland nog geen medaille heeft gewonnen, betekent niet dat er geen successen zijn. Maandag winnen twee teams onder het toeziend oog van het koningspaar en prinses Amalia. Maandagmiddag sprak koning Willem-Alexander al zijn vertrouwen uit over de Nederlandse afvaardiging. "Maar het gaat niet om de oogst, die medailles komen echt wel", zegt de koning tegen het Algemeen Dagblad. De koning geeft toe dat de Nederlandse ploeg "al ongelofelijke pech heeft gehad". Een van de pechvogels die de koning persoonlijk troostte was mountainbikester Puck Pieterse, die zondag door een lekke band een medaille miste. “Maar uiteindelijk is dat ook mooie sport”, zegt hij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten