'Prinses Amalia met vriend Boris in Nederland' | De Oranjes

donderdag 18 juli 2024

'Prinses Amalia met vriend Boris in Nederland'

De website ditjesendatjes meldt dat Prinses Amalia’s vriend Prins Boris van Bulgarije in Nederland op bezoek is. De afwezigheid van het Koningspaar, dat vakantie viert in Griekenland, zorgt er tevens voor dat ook Prinses Ariane met wat vrienden bij Paleis Huis ten Bosch gespot werd. Met andere woorden: als het koningspaar van huis is, dansen de prinsessen op tafel.
Archieffoto 
Amalia leerde Boris kennen tijdens haar studie in Madrid in 2023. Hij woonde daar zelfs samen met haar en haar ouders een huwelijk bij van de hertogin van Medinaceli. 

De 26-jarige Boris is de zoon van wijlen Prins Kardam van Turnovo en nu zelf Prins van Turnovo; met andere woorden, hij is de erfgenaam van de niet meer bestaande troon van Bulgarije. Boris is in Madrid geboren als prins Saksen-Coburg-Gotha. De naam Saksen-Coburg-Gotha kwam in 1840 in de Britse koninklijke familie door het huwelijk van koningin Victoria met prins Albert, zoon van Ernst, hertog van Saksen-Coburg & Gotha. 

Hoe de toekomst ook gaat lopen: de kans is groot dat Amalia met een niet-Nederlandse man zal trouwen. Een paar jaar geleden had ze verkering met Isebrand Kaldewei, een Duitse jongen. 

Binnenkort is Amalia ook bij de Olympische Spelen aanwezig. Wellicht gaat Boris – als tussenstop richting Spanje – mee met de prinses..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten