De Oranjes: september 2024

vrijdag 13 september 2024

Koningin Máxima bij Opening Night 2024 van Koninklijk Concertgebouworkest

Hare Majesteit Koningin Máxima woont vrijdagavond 13 september de Opening Night 2024 bij van het Koninklijk Concertgebouworkest in het Nelson Mandelapark in Amsterdam-Zuidoost. 

donderdag 12 september 2024

Koninklijk Paar bij nationale start 80 jaar vrijheid

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima woonden vanmiddag in Mesch de nationale start bij van de viering van 80 jaar vrijheid. In 2024 en 2025 vieren en herdenken we dat Nederland 80 jaar geleden werd bevrijd en dat we sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog in vrijheid leven. 

woensdag 11 september 2024

Koningin Máxima opent ‘FirstBio2Shipping’- installatie gekleed als een groene afvalcontainer

Koningin Máxima opende vanmiddag de ‘FirstBio2Shipping’- installatie bij afvalverwerker Attero in Wilp. De koningin was voor de gelegenheid toepasselijk gekleed in een groene jas (die Amalia en Ariane al eens van haar leenden) toen ze de installatie officieel opende tussen de groene containers. In de installatie wordt biobrandstof gemaakt van biogas dat vrijkomt bij de vergisting van groente-, fruit- en tuinafval. Dit vloeibaar biogas, bio-LNG, wordt gebruikt als brandstof voor schepen en vrachtwagens. 


Koningin Máxima opent nieuwe fabriek NX Filtration

Hare Majesteit Koningin Máxima opent woensdagmiddag 11 september de nieuwe fabriek van NX Filtration in Hengelo. 

vrijdag 6 september 2024

Koning Willem-Alexander op rolstoelfiets: "Ik hoop dat u de gordel goed vast heeft"

De vereniging de Zonnebloem bestaat 75 jaar, en dat werd gevierd met hoog bezoek. Koning Willem-Alexander was woensdag in Mirns om de feestelijke dag mee te maken. Na een welkomstwoord van Erica Bakkum en Marc Damen van de Zonnebloem, toont de vereniging vol enthousiasme hun rolstoelfiets aan de koning. Op die speciale fiets kan een rolstoel worden vastgezet, zodat mensen met een lichamelijke beperking toch kunnen genieten van een fietstochtje. 

Koningin Máxima onverwachts oog in oog met haar man

Koningin Máxima heeft maandag een werkbezoek gebracht aan Stichting ‘Door het Geluid’ in Leiden. Deze stichting zet zich in voor de verbetering van de mentale gezondheid van studenten door openheid te creëren en praktische handelingsperspectieven te bieden. Onverwachts kwam ze langs het beeld van haar man: